Om droghjälpen

Droghjälpen erbjuder anonymt och kostnadsfritt stöd till dig som använder droger eller som är orolig för någon i din närhet. Du kan höra av dig oavsett var i landet du bor. Tjänsten startades 2018 och drivs av Beroendecentrum Stockholms enhet eStöd.

Rådgivarna på Droghjälpen är utbildade för att ge stöd till personer som använder droger och deras anhöriga. Alla har stor kunskap och erfarenhet inom beroendevård. Stödet baseras på metoder från MI (motiverande samtal) och har även inslag av KBT (kognitiv beteendeterapi).

Din integritet

Vi som jobbar här har tystnadsplikt och du är helt anonym när du kontaktar oss. Vi kan inte se vilket telefonnummer du ringer ifrån eller vilken IP-adress du har. När du skaffar ett konto hos oss är det frivilligt att ange en mailadress. Den används enbart för att du ska kunna få information om nya meddelanden och ha möjlighet beställa nytt lösenord. Du kan när som helst begära att vi raderar ditt konto genom att höra av dig till oss, se kontaktuppgifter nedan.

Årsrapporter

Om du vill veta mer om verksamheten och vad vi gör kan du läsa våra årsrapporter som berör samtliga stödlinjer som eStöd driver: Alkoholhjälpen, Alkohollinjen och Droghjälpen. Den första gemensamma årsrapporten kom 2019 och du kan läsa den här -PDF

Kontakt

Om du behöver komma i kontakt med oss kan du ringa oss på våra ordinarie öppettider på telefonnummer 020-91 91 91 eller skriva en fråga här på sidan, så svarar vi så fort vi kan. Det går också bra att maila oss på kontakt@droghjalpen.se. Tänk på att inte skicka känslig eller privat information via mail.