Anonymitet och personuppgiftshantering

 

Vi värnar om din anonymitet

Alla rådgivare hos oss jobbar under tystnadsplikt och du kan använda vårt stöd anonymt. Med det menas att vi inte samlar in eller sparar några känsliga personuppgifter. Vi kan heller inte se vilken IP-adress du har.

När du skapar ett konto väljer du själv ditt alias och det är valfritt att registrera mailadress. Mailadressen används endast för att du ska kunna få information om nya meddelanden och ha möjlighet beställa nytt lösenord. Du kan när som helst begära att vi raderar ditt konto. Det gör du genom att höra av dig till oss på kontakt@droghjalpen.se eller skriva till oss i frågelådan.

 

Kontakt via telefon

När du ringer till oss ser vi inte vilket telefonnummer du ringer ifrån och ditt nummer sparas inte någonstans.

Ibland är det många som ringer till oss samtidigt och du får då valet att knappa in ditt telefonnummer för att bli uppringd. Rådgivarna kan inte heller i dessa fall se ditt telefonnummer. Om vi inte når dig på två uppringningsförsök så raderas ditt telefonnummer från vårt telefonisystem.

Vi erbjuder även uppföljande samtal. Då frågar vi om ditt samtycke.

 

Vi använder kakor på webben

Idag använder de flesta webbplatser någon form av kakor (även kallat cookies). De gör det möjligt att förbättra upplevelsen av webbplatsen för användarna. Enligt lag måste en webbplats informera besökarna om att det finns kakor på webbplatsen samt beskriva vad de används till och hur du kan välja bort dem.

Informationen i en kaka kan bara läsas av den webbplats som har skapat den. Det är alltså bara vi på Droghjälpen som kan använda våra kakor. Vi har två typer av kakor, tillfälliga (även kallat sessionskakor) och permanenta. Den ena heter sessionskaka och lagras tillfälligt på din dator när du är inloggad på Droghjälpen. Så fort du stängt webbläsaren försvinner kakan. Den andra typen är en kaka som ligger kvar på din dator även efter att du stängt webbplatsen. Den kakan används främst för att besökare lättare ska kunna använda webbplatsen utifrån sina önskemål och intressen.

Våra kakor lagrar inte någon personlig information om dig, som till exempel e-post eller namn.

Om du inte godkänner att vi använder kakor när du besöker vår webbplats så kan du blockera dem i webbläsarens säkerhetsinställningar. I inställningarna kan du också ställa in så att du får en varning varje gång webbläsaren vill spara en kaka till din dator, samt radera tidigare lagrade kakor. Om du inaktiverar lagring av kakor kan vissa av webbplatsens funktioner sluta fungera.

Läs mer om kakor hos Post- och telestyrelsen PTS